alei-de-gradina-cu-piatra-de-rau-980x600

20 de modele de pavaj cu piatra de rau – rafinament la picioarele voastre

Piatra de rau este probabil materialul de constructie oferit de natura cu cea mai puternica personalitate si cel mai pregnant rol decorativ. Formele sale domoale, rotunjite si lucioase aduc un plus de textura spatiului verde, diversificand peisajul. Pentru o terasa, bucatarie in aer liber sau simple alei care sa serpuiasca prin gradina, iata mai multe modele de pavaj cu piatra de rau care sa va inspire in alegerea celui mai frumos decor.

Ne-am obisnuit sa pavam doar cu pietre mici, usor de manevrat. In imaginea de mai jos, bolovanii de rau par sa se scurga de pe stalpii de sustinere a verandei, lasand impresia unei fortareti si a unui spatiu de siguranta si intimitate. Nu e tocmai un pavaj, dar este o idee cu un pronuntat rol ornamental, cu iz rustic.

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 9

Pavati in tipare diverse astfel incat terasa sa capete greutate vizuala si sa nu se prezinte ca o simpla suprafata. Alternati figurile geometrice si materialele pentru un decor mai dramatic.

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 7
Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 14

Atunci cand combinati pietrele de rau cu altele de diferite forme si culori, in tipare neobisnuite, aleea devine piese de greutate a gradinii si va lua cu siguranta ochii de la flori si alte plante deocorative. Cu o fantana alaturi, spatiul capata dimensiuni feerice.

3bbbdefccf0a6547fd4742236d624fa3 8e4ce3b250097506707312d9d22d5069 bdb59b55d8fd74d22d3a76351b815a1f Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 1

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 4

Amestecati lespezi mari de piatra cu forme rotunde, mai mari si mai mici, intr-o alee cu aspect fragmentat, dar deosebit de atragator.

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 5

Pentru cei romantici, o alee din piatra de rau in care sa strecurati si cate un model turnat este imaginea care inseamna la relaxare profunda. In cazul de fata, jocurile de forme organice se integreaza perfect in mediul inconjurator, sub toate aspectele.

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 6

Din nou, pietre de rau care par sa iasa din pamant siroind, formand o imagine unitara din punct de vedere cromatic, cu o pronuntata nota de rustic.

d9d49ed00040620858acf6da9a590509

Pentru un aspect mai elegant, combinati piatra de rau cu piatra poligonala decorativa din granit. Imaginea aparent sobra este contrabalansata de culorile naturale din gradina.

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 2

Puteti la fel de bine folosi piatra de rau pentru a crea o zona de tranzit dintre o alee pavata cu alt tip de material si spatiul verde din gradina. Obtineti astfel mai multe straturi de culori care va dinamizeaza experienta printre plante. La final, gasiti alte sugestii in cateva fotografii superbe.

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 8

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 11

Modele de pavaj cu piatra de rau River stone paver ideas 13

3e2d7d86c8c697d262e6632f0af8666b

Surse: Houzz.com, Pinterest.com ,http://casepractice.ro/

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*