doilea_195556-514x330

5 lucruri pe care le observă la tine seful tau

CV-ul tău a fost ales și ai fost chemată la interviu, însă adevărata provocare abia acum începe! Iată cele mai importante lucruri pe care nu trebuie să le faci, dacă vrei să fii angajată.

Prima impresie contează, iar angajatorii pot renunța la tine foarte ușor, chiar dacă aiun CV bun. Există și alte lucruri de care aceștia țin cont, iar noi ți le prezentam pe cele mai importante.

8 LUCRURI PE CARE SĂ NU LE FACI LA INTERVIU

Nu întârzia!

Oricui se poate întâmpla să întârzie, fie că se duce la un film, la o ieșire cu prietenii sau la un interviu. Problema apare atunci când nici măcar nu anunți că vei întârzia. „Dacă nu faci niciun efort să mă anunți că vei întârzia, atunci când vei ajunge îți voi spune că nu sunt interesat de un interviu cu tine”, spune un angajator, pe un thread Reddit.

Nu fii dezinteresată!

Poate că acesta nu e tocmai job-ul pe care ți-l dorești, dar în acest moment te mulțumești cu orice. Totuși, în cadrul interviului ar trebui să pari interesată, cel puțin dacă vrei să primești job-ul. „Odată, o femeie se tot uita la telefon, apoi se plângea că interviul durează prea mult”, spune alt angajator.

Nu prezenta o atitudine sfidătoare

Nicio persoană nu vrea angajați obraznici, prea plini de ei și care nu acceptă să primească ordine. Dacă insiști că tu știi cel mai bine ce trebuie să faci, povestești cum ai avut conflicte cu foștii șefi și te crezi cea mai deșteaptă, cu siguranță nu vei primi job-ul.

Nu minți în CV… ca apoi să te dai de gol

Multe persoane își „înfrumusețează” CV-ul, dar angajatorii află imediat că acesta conține doar minciuni. În acest fel, nu pierzi doar timpul tău, ci și pe cel al angajatorului.

Nu te preface că ești perfectă

„Dacă îți cer un exemplu de problemă pe care ai întâmpinat-o la un job anterior și te rog să îmi explici cum ai rezolvat-o, iar tu îi spui că niciodată nu ai avut probleme și nici nu vei avea, voi presupune că minți”, spune un angajator. Nimeni nu e perfect și toată lumea mai greșește, nu e cazul să ascunzi asta.

Nu te abține din a pune întrebări

Angajatorul vrea să vadă că ești cu adevărat interesată de companie și de job-ul respectiv. Fă puțină documentare înainte și pune toate întrebările la care vrei să afli răspunsuri.

Nu îți ascunde defectele

Angajatorii vor să știe de la bun început ce defecte ai. Din nou, nimeni nu este perfect și este absolut normal să ai și tu defecte. Este foarte enervant ca atunci când ești întrebată care sunt defectele tale să dai răspunsuri de genul „Îmi pasă prea mult de job-ul meu”.

Nu bârfi foștii angajatori

Poate că fostul șef era un dobitoc care te enerva constant, dar nu e ok să vorbești întruna despre asta. Dacă îți bârfești foștii angajatori, oricine va crede că îl vei bârfi și pe el.

sursa:cosmopolitan.ro

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*