Ponturi-pentru-curatarea-aragazului-si-a-cuptorului-cu-microunde-Cookers-and-ovens-cleaning-tips-2-980x600

Ponturi pentru curatarea aragazului si a cuptorului cu microunde

 

Atat pe suprafata aragazului, cat si in cuptorul sa se poate acumula in timp grasime care, daca nu este inlaturata la timp, poate ridica probleme, chiar si pentru produsele chimice de curatenie din comet. Dar cum v-am obisnuit sa recurgeti la solutii alternative, iata mai jos cateva ponturi pentru curatarea aragazului si a cuptorului cu microunde folosind ingrediente pe care le aveti la indemana acasa. O parte dintre ei au fost preluate de pe site-ul Acasa.ro

Mai intai de toate, asigurati-va ca va procurati un aragaz care sa incorporeze ultimele tehnologii astfel incat sa va faca intretinerea sa mult mai usoara. Si, pentru ca siguranta este mereu primul criteriu de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam electrocasnice, alegeti unul dintre aceste aragaze Arctic cu sistemul SafetyPlus care opreste alimentarea cu gaz in cazul stingerii accidentale a flacarii.

Pentru a curata cuptorul aragazului, umpleti o tava cu apa si asezati-o pe gratar, apoi incalziti cuptorul la o temperatura de 230 de grade Celsius pentru 20 de minute. In tot acest timp, aburii fierbinti vor inmuia foarte bine grasimea de pe pereti.

Ponturi pentru curatarea aragazului si a cuptorului cu microunde – ingrediente din camara

Intre timp, pregatiti o pasta consistenta din bicarbonat de sodiu si apa calduta. Dupa cele 20 de minute, deschideti usa cuptorului si lasati aerul fierbinte sa se domoleasca, apoi stergeti peretii cuptorului cu un burete sau o laveta. Frecati peretii cuptorului cu pasta de bicarbonat si lasati-o sa se usuce. Cand veti curata si inlatura pasta, toata grasimea va disparea odata cu ea.

Dupa o metoda similara, umpleti un bol cu apa si otet si asazati-l in cuptor, apoi presarati sare pe fundul cuptorului, unde stratul de grasime este mai gros. Incalziti cuptorul la 170 de grade Celsius. Cand lichidele se evapora, opriti focul si stergeti peretii cuptorului.

O stim cu totii – cuptorul cu microunde este foarte greu de curatat. Dar iata o solutie facila in cele ce urmeaza: amestecati doua cani cu apa si un sfert de cana de zeama de lamaie intr-un vas pe care sa il puteti folosi in interiorul cuptorului. Incalziti apoi compozitia la temperatura maxima timp de 8 minute. Aburii care se vor ridica vor dezintegra particulele de mancare depuse pe peretii interiori si vor fi apoi mult mai usor de curatat.

Tot pentru cuptorul cu microunde aplicati aceasta reteta usoara. Stergeti interiorul cuptorului cu o laveta umeda, pentru a inmuia reziduurile. Amestecati o cana de apa cu 2 linguri de bicarbonat si frecati peretii cuptorului cu acest amestec, apoi clatiti totul cu apa curata.

Amestecati vin alb cu bicarbonat de sodiu si apoi folositi aceasta compozitie pentru a inlatura grasimea de pe diferite suprafete, in cazul de fata tava din cuptor. Lasati sa actioneze pentru ceva vreme si apoi frecati cu incredere.

sursa: http://casepractice.ro/

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*