Constructia-unui-gratar-de-gradina-din-caramida-Building-an-outdoor-brick-barbecue-980x600

Scurt ghid pentru constructia unui gratar de gradina din caramida

Prezenta unui gratar de gradina este, probabil, o chestiune de demnitate barbateasca. Ramane alternativa gratarului metalic, mobil, cel adapostit in baraca pentru scule sau in garaj, dar acesta din urma lasa impresia unei simple improvizatii. Daca vreti intr-adevar o gradina care sa primeasca si o latura practica, atunci un gratar de gradina din caramida este o optiune sigura. Iata mai multe despre constructia unui gratar de gradina din caramida in materialul de mai jos.

Proiectul de astazi a fost preluat de pe site-ul britanic Diydoctor.org.uk Este un proiect simplu, usor de construit daca respectati cati pasi esentiali, avand in structura sa un perete si alti trei perpendiculari. Pentru inceput asigurati-va ca gratarul este construit pe o baza solida, asta mai ales daca, asa cum este in exemplul luat de noi drept reper, este construit pe o terasa din lemn. Aceasta baza trebuie sa sustina si greutatea gratarului, dar si pe voastra, pentru ca veti sta chiar in fata acestuia. Pentru ca nu-l veti mai putea muta ulterior, alegeti cu mare grija locul in care il veti amplasa, ideal la ceva distanta de casa astfel incat fumul sa nu patrunda in interior.

Gratarul ales de noi este format din doua spatii, cel al gratarului propriu-zis si unul lateral sub care puteti depozita lemne, folosindu-va de tejgheaua de deasupra pentru a pregati carnea. Schitele arata ca baza de sustinere, in forma literei E, are in structura sa trei straturi: unul de nisip peste care au fost amplasate placi de gresie peste care, la randul lor, au fost asezate primele caramizi care dau si conturul viitorului gratar. Asigurati-va ca, inainte de a aseza caramizile, baza este dreapta.

Constructia unui gratar de gradina din caramida - un proiect simplu

Constructia unui gratar de gradina din caramida – un proiect simplu

Constructia unui gratar de gradina din caramida Building an outdoor brick barbecue 2 Constructia unui gratar de gradina din caramida Building an outdoor brick barbecue 3

Ridicati zidurile astfel incat sa potriviti gratarul la un nivel confortabil, adecvat inaltimii voastre. Folosind mortar, asezati caramizile una cate una, facand loc pentru cel putin doua nise in zid pentru tava de cenusa si gratarul de deasupra. Acestea pot fi construite amplasand caramizile pe lungimea lor. Aveti grija pe tot parcursul lucrarii ca peretii ridicati sunt drepti folosind o nivela.

La final atasam si un material video care detaliaza un alt proiect, un pic mai sofisticat, care sa va ajute sa aveti o imagine de ansamblu mult mai clara asupra intregului proces.

sursa: http://casepractice.ro/

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*